FAQ: Is HR++ glas geluidswerend?

Is HR++ glas geluidswerend?

Bij BaronieGlas krijgen wij regelmatig vragen over het kwalitatieve HR++ glas. Zo zijn veel mensen benieuwd: Is HR++ glas geluidswerend? Als glasspecialisten kunnen wij bevestigen dat dit zeker het geval is. Dit komt door de unieke eigenschappen van HR++ glas, welke zorgen voor een extra isolerende werking.

Wat is HR++ glas?

Dit type glas is opgebouwd uit twee glasbladen met één uitsparing ertussen. De uitsparing heeft een unieke glasvulling waardoor het glas een isolerende én geluidswerende functie heeft. Daarnaast heeft een van de glasplaten een HR coating. HR++ glas is ideaal voor isolatie én voor geluidswering. Het wordt dan ook veelal voor scheidingswanden en ramen gebruikt.

Hoe weet u of het HR++ glas is?

U kunt zelf gemakkelijk testen of u te maken heeft met HR++ geluidswerend glas. De speciale coating zal het namelijk aantonen. Door een vlammetje of lampje op ongeveer vijf centimeter voor het raam te houden, kunt u zien wat voor glas het is. Als u het vlammetje 4 keer ziet, zit er HR++ glas in. Een van de vlammetjes zal een afwijkende kleur hebben, dat is een goed teken.

Verschil HR, HR+ en HR++ glas

Het verschil tussen deze soorten glas zit in de isolatiewaarde. De isolatiewaarde geeft aan hoe geluidswerend een type glas is. Het is slim om dit goed te bekijken bij het (ver)bouwen van een woning. HR glas is dubbelglas met een coating. Bij HR+ en HR++ zit er een schouw tussen de twee glasplaten welke gevuld is een glasvulling. De dikte van de schouw zorgt ervoor dat glas één of twéé plusjes krijgt. Dankzij deze schouw is HR++ glas geluidswerend en isoleert het uw huis.

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan

Zoals aangegeven is HR++ glas geluidswerend en een uitstekende optie om toe te passen in ieder huis. BaronieGlas is hét glasbedrijf waar u terecht voor geluidswerend HR++ glas. Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan of neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan middels het contactformulier onderaan deze pagina of telefonisch via 076-5811251. Wij denken graag met u mee!

Lees hier de meest gestelde vragen over glas.

  Neem contact met ons op

  Bent u benieuwd wat BaronieGlas voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier, we denken graag met u mee. Uiteraard kunt u ons ook meteen bellen op 076-5811251.

  Sander Maas

  Wilt u weten wat BaronieGlas voor u kan betekenen? Ik help u graag verder met deskundig advies.

  Sander Maas
  Eigenaar en glasspecialist