FAQ HR++ glas

Veelgestelde vragen over HR++ glas

Overweeg je om HR++ glas te laten plaatsen, maar heb je nog vragen? We hopen dat we in deze FAQ antwoord geven op je vragen. Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

HR++ glas, ook wel hoogrendementsglas genoemd, bestaat uit twee platen glas (dubbel glas) die zijn gevuld met argongas. Dit gas heeft een hogere dichtheid dan lucht en zorgt daardoor voor een betere isolatie. HR++ isolatieglas isoleert veel beter dan gewoon dubbel glas en zes keer beter dan enkel glas.

Bij standaard dubbel glas is de spouw gevuld met lucht. Bij HR++ glas is deze spouw gevuld met een edelgas, meestal argon. Dit gas heeft een hogere dichtheid dan lucht en zorgt daardoor voor een betere isolatie. Daarnaast heeft HR++ glas een dunne, metaalachtige coating aan de binnenzijde van een van de glasplaten. Deze coating laat zonlicht door, maar reflecteert de warmtestraling naar binnen. Hierdoor gaat er minder warmte verloren en isoleert het glas beter.

 1. Energiebesparing: HR++ glas isoleert beter dan andere types glas
 2. Comfort: Door de betere isolatie blijft de temperatuur in huis constanter, wat bijdraagt aan een comfortabeler binnenklimaat. In de winter houdt HR++ glas de kou buiten en de warmte binnen, terwijl het in de zomer de warmte buiten houdt.
 3. Geluidsisolatie: Hoewel HR++ glas niet specifiek ontworpen is als geluidswerend glas, biedt het wel enige mate van geluidsisolatie. Dit kan bijdragen aan een rustigere en stillere leefomgeving, vooral als je in een lawaaierige omgeving woont.
 4. Milieuvriendelijk: Door de energiebesparing die HR++ glas oplevert, draag je bij aan de vermindering van CO2-uitstoot. Dit maakt HR++ glas een milieuvriendelijke keuze.
 5. Waardeverhoging van je woning: Het installeren van HR++ glas kan de waarde van je woning verhogen. Energie-efficiënte woningen zijn aantrekkelijker op de vastgoedmarkt en kunnen een hogere verkoopprijs opleveren. Bovendien kan het hebben van HR++ glas een vereiste zijn om bepaalde energiecertificaten te krijgen.

Met HR++ glas hoef je minder hard te stoken om je woning warm te krijgen en te houden, waardoor je gasverbruik flink omlaag gaat.

De isolatiewaarde van een glassoort wordt aangeduid met de U-waarde, die bepaalt hoeveel warmte een raam doorlaat. Hoe lager de U-waarde, hoe groter het warmtebehoud. HR++ glas heeft een U-waarde van 1,1.

De exacte besparing hangt af van je huidige type glas en de isolatie van je woning. Over het algemeen kan je met HR++ glas flink besparen op je energiekosten omdat het glas beter isoleert en je daardoor minder hoeft te stoken. Onze glasadviseurs helpen je graag om een indicatie te maken van je energiebesparing.

De levensduur van HR++ glas is gemiddeld 15 tot 20 jaar. Echter, dit kan variëren afhankelijk van factoren zoals de kwaliteit van de installatie en de weersomstandigheden.

Hoge kwaliteit HR++ glas is een eenmalige grotere investering die op de langere termijn juist geld bespaart. De precieze kosten voor het plaatsen van HR++ glas zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals de staat van de kozijnen en de noodzaak van andere aanpassingen of speciaal glas. Vraag vrijblijvend een offerte aan om meer inzicht te krijgen in de kosten voor jouw situatie.

Je kunt zelf gemakkelijk testen of je te maken hebt met HR++ glas. De speciale coating zal het namelijk aantonen. Door een vlammetje of lampje op ongeveer vijf centimeter voor het raam te houden, kun je zien wat voor glas het is. Als je het vlammetje 4 keer ziet, zit er HR++ glas in. Een van de vlammetjes zal een afwijkende kleur hebben, dat is een goed teken.

Wilt u weten of u uw dubbel glas kunt laten vervangen door HR glas? Bij BaronieGlas is dat nagenoeg altijd mogelijk. Onze specialisten komen graag bij u thuis om de situatie op te nemen en u een vrijblijvend advies te geven.

Waarom dubbel glas vervangen door HR glas?

Uiteraard is dubbel glas al een beter isolerende glassoort dan enkel glas. HR++ glas biedt echter een nog betere isolatie. Wanneer u uw normale dubbel glas laat vervangen door HR++ glas, zullen uw stookkosten in de winter dalen. In de zomer zal het in uw huis aangenaam koel blijven.

BaronieGlas is specialist

BaronieGlas is al vele jaren erkend specialist in het aanleveren en plaatsen van alle soorten glas. Wilt u weten wat de kosten zijn voor het vervangen van dubbel glas? Wij kunnen alles leveren wat u nodig hebt. Onze deskundige medewerkers zorgen ervoor dat het glas netjes geplaatst wordt en zorgen ervoor dat alles opgeruimd is voordat zij weggaan. Op deze manier biedt BaronieGlas u de beste service! Wilt u weten hoeveel dubbel glas op uw locatie kost? Of bent u benieuwd naar de prijsopgave voor een andere soort glas? U kunt contact met ons opnemen via 076 581 12 51. Wij komen graag bij u langs voor een passend advies.

Lees ons volledige plan op de pagina over onze werkwijze. Samengevat:

 • Stap 1: we bekijken de huidige situatie zodat we kunnen zien wat de staat van de huidige kozijnen is. Mogelijk moeten deze ook vervangen worden, maar bij goed onderhouden kozijnen kunnen we ook glas vervangen zonder kozijnen te vervangen.
 • Stap 2: we verwijderen het huidige glas door de verbinding met het kozijn los te maken. Vervolgens zorgen we dat de kozijnen schoon zijn zodat dit een goede ondergrond voor het HR++ isolatieglas.
 • Stap 3: Onze glaszetters plaatsen voorzichtig het HR++ isolatieglas in je kozijn. We bevestigen het glas netjes in je kozijn.
 • Stap 4: We zorgen dat alles er piekfijn uitziet en we ruimen het netjes op.

Wij krijgen regelmatig de vraag of het mogelijk is om dubbel glas te plaatsen in bestaande ramen of kozijnen. Veel klanten denken namelijk dat kozijnen bij nieuwe ramen direct vervangen moeten worden. Dit is echter niet het geval. Bij BaronieGlas vervangen we ruiten ook zonder het kozijn te vervangen. We kunnen de ruit los maken, een nieuwe plaatsen en dit netjes afkitten. De ruimte en het kozijn worden daarbij schoon achtergelaten.

Dubbel glas plaatsen in bestaande ramen – kosten

Wanneer u ervoor kiest om dubbel glas te laten plaatsen in uw bestaande ramen, bespaart u natuurlijk kosten op de kozijnen. U kunt uw huidige kozijnen namelijk behouden. De kosten van het dubbel glas hangen af van het type glas en de oppervlakte. We maken graag een offerte voor u op.

Neem contact op

Ook wanneer u wilt overgaan op dubbel glas, is het mogelijk om dit dubbel glas te plaatsen in bestaande ramen. In 95 procent van de gevallen kunnen wij dit voor u uitvoeren. Wilt u weten of wij dubbel glas kunnen plaatsen in uw bestaande ramen of kozijnen? Neem gerust contact op met BaronieGlas voor deskundig advies. U kunt contact met ons opnemen door te bellen naar 076 581 12 51 of door te mailen naar info@baronieglas.nl. BaronieGlas is uw glaszetter uit Breda en omgeving.

Ja, het verschil zit in de isolatiewaarde. HR+ glas heeft een U-waarde van 1,6, terwijl HR++ glas een U-waarde van 1,1 heeft. Dit betekent dat HR++ glas beter isoleert dan HR+ glas.

HR++ glas kan helpen om geluid van buitenaf te verminderen, maar het is niet specifiek ontworpen als geluidsisolerend glas. Als geluidsisolatie een belangrijke factor voor je is, kan je overwegen om speciaal geluidsisolerend glas te installeren.

HR++ glas is net zo veilig als gewoon glas. Als je extra veiligheid wilt, kan je overwegen om veiligheidsglas te installeren, dat is versterkt om breken te weerstaan.

Het installeren van HR++ glas is een complexe en nauwkeurige taak. Voor optimaal rendement raden we je aan om het glas door een professional te laten zetten.

HR++ glas kan worden schoongemaakt met standaard glasreinigingsproducten. Het is belangrijk om het glas regelmatig schoon te maken om de helderheid en prestaties te behouden.

HR++ glas is milieuvriendelijker dan standaard dubbel of enkelglas, omdat het de energie-efficiëntie van je huis verbetert en daardoor het energieverbruik vermindert. Dit kan helpen om de CO2-uitstoot te verminderen.

  Neem contact met ons op

  Bent u benieuwd wat BaronieGlas voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier, we denken graag met u mee. Uiteraard kunt u ons ook meteen bellen op 076-5811251.

  Sander Maas

  Wilt u weten wat BaronieGlas voor u kan betekenen? Ik help u graag verder met deskundig advies.

  Sander Maas
  Eigenaar en glasspecialist