Energielabel C kantoren

Isolatie voor energielabel C op kantoren

Wist u dat per 1 januari 2023 ieder kantoorgebouw minimaal energielabel C moet hebben? Energielabel C houdt in dat het pand een energie-index van 1,3 of beter heeft, wat betekent dat het pand relatief energiezuinig is. Wanneer uw pand niet voldoet aan de eisen, mag het per bovengenoemde datum niet meer als kantoorpand gebruikt worden. Meer informatie over de regelgeving vindt u op de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Heeft uw kantoorpand een lager energielabel dan C en wilt u dit verbeteren? BaronieGlas uit Breda helpt u graag. Wij hebben veel ervaring in projecten bij kantoren en andere zakelijke panden.

Energielabel verbeteren

De minimale eis per 2023 is dus label C. Natuurlijk heeft u liever label A of B, maar zelfs label C is voor kantoorpanden een flinke uitdaging. Er bestaan verschillende mogelijkheden om een energielabel te verbeteren:

 • Maak gebruik van een energiemonitoringssysteem om te bepalen waar in het kantoor het meeste verbruik vandaan komt. Zo kunt u gericht bijsturen.
 • Maak minder gebruik van airco of verwarming. U kunt bijvoorbeeld kijken naar duurzame alternatieven, zoals een warmtepomp. Heeft u een sterk verouderde ketel? Dan kunt u de ketel vervangen door een nieuwe ketel of door een warmtepomp.
 • Kijk naar de mogelijkheden om zelf energie op te wekken, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen.
 • Zorg ervoor dat het pand goed geïsoleerd is. Er zijn verschillende vormen van isolatie, bijvoorbeeld dak- en spouwmuurisolatie, vloerisolatie, leidingisolatie, maar ook isolatie van het glas.

De optie waarbij BaronieGlas u kan helpen is het plaatsen van HR++ isolatieglas. Wanneer uw kantoorpand beschikt over enkel glas, zorgt dit voor veel warmteverlies. In dit geval raden wij u zeker aan om over te stappen op dubbel glas.

isolatie kantoor voor energielabel c

Voordelen van HR++ isolatieglas

Hierboven heeft u het al kunnen lezen: HR++ isolatieglas zorgt ervoor dat de warmte in uw kantoorpand beter behouden blijft, waardoor uw stookkosten zullen dalen. Bijkomende voordelen van dit duurzame glas zijn dat het geluidsoverlast van buiten beperkt en dat u in de zomer juist de warmte buiten houdt. Het is dus niet alleen een duurzame oplossing, maar ook een praktische en geld besparende oplossing.

Meer informatie

Beschikt uw kantoor over een energielabel slechter dan C en wilt u dit verbeteren door het plaatsen van isolatieglas? BaronieGlas helpt u graag. U kunt geheel vrijblijvend een offerte aanvragen via onze website. Heeft u nog vragen over glasisolatie voor energielabel C op kantoren? U kunt contact met ons opnemen via info@baronieglas.nl of 076 – 581 12 51.

  Neem contact met ons op

  Bent u benieuwd wat BaronieGlas voor u kan betekenen? Neem dan contact met ons op via onderstaand formulier, we denken graag met u mee. Uiteraard kunt u ons ook meteen bellen op 076-5811251.

  Sander Maas

  Wilt u weten wat BaronieGlas voor u kan betekenen? Ik help u graag verder met deskundig advies.

  Sander Maas
  Eigenaar en glasspecialist